Sunday, December 25, 2011

Gingerbread cookies recipe


I know this is suppose to be a beauty blog, but it’s Christmas and I’m Italian, for me food is a big deal and I couldn’t find a better way to wish you all a merry Christmas.

You’re going to need:
100g brown sugar
125g melted butter (completely cooled)
110g honey
300g flour
1 tea spoon ginger powder
1 tea spoon baking powder

For the icing
1 egg white
100g icing sugar
In a bowl mix the butter, the brown sugar and the honey. Then add the flour - mixed with the ginger and the baking powder – a little at a time stirring with a spatula.
Then put the compound on a flat surface and knead well. Create a ball with the mixture, cover in film a put in the fridge for 30 minutes. Preheat the hoven to 180°C/355°F. Roll out the pasta with a rolling pin using some flour if too sticky and cut it with your favorite cookie. Bake for 10 minutes/until golden. Let cool down before icing (for the ice simply mix the egg white and the icing sugar until you get a smooth white cream)
There you go!Happy Holidays!
***
So che questo dovrebbe essere un beauty blog, ma è Natale, siamo italiani e, si sa, amiamo mangiare, e non ho trovato un modo migliore per farvi gli auguri. [La ricetta è di benedetta Parodi]
100 g di zucchero di canna
125 g di burro sciolto (freddo)
110 g di miele
330 g di farina
1 cucchiaino di zenzero
1 cucchiaino lievito per dolci

Per la glassa:
1 albume
100 g di zucchero a velo
Unite lo zucchero e il miele al burro, e poi poco alla volta il mix di farina, zenzero e lievito aiutandovi con una spatola. Impastare bene. Avvolgere la pasta nella pellicola e lasciar riposare in frigorifero per 3o minuti. Preriscaldare il forno a 180°. Stendere la pasta con il mattarello aiutandovi con un po’ di farina fino a poco meno di un centimetro di spessore. Tagliate l’impasto con i vostri stampini preferiti ed infornate per 10 minuti o fino a che i bordi non saranno dorati.
Per la glassa lasciate raffreddare e poi decorate con il composto di uovo e zucchero a velo, lavorato fino ad ottenere una crema bianca e liscia.
Ecco qui.
Buon Natale a tutti!

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